ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MİLLET BAHÇESİ GİBİ PARKLAR İNŞA EDİYOR

427
Reklamı Gizle

Ordu Büyükşehir Belediyesi, nüfus bakımından Ordu’nun en büyük mahallesi olan Altınordu Şahincili’de inşa ettiği “Ihlamur Vadisi” ve “Erguvan Park” çalışmalarında sona geldi. Yeşil alanlar ve sosyal aktivite imkânları ile donatılan parklar, tamamlanan gece aydınlatmaları ile mahalleye renk katarken görsel de bir şölen oluşturdu. Atıl haliyle bilenen ve ‘Ihlamur Vadisi’ olarak adlandırılan alan yeni görünümü ile göz kamaştırdı.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, modern şehircilik kimliğine uygun alanların oluşturulmasına büyük önem veriyor. Bu doğrultuda il genelinde yoğun bir çalışma yürüten Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Altınordu ilçesi Şahincili Mahallesi’nde vatandaşların güzel vakit geçireceği 40 dönüm alan üzerine geniş kapsamlı modern bir park inşasına devam ederken, eş zamanlı olarak 15 dönüm alan üzerinde hayata geçirilecek Ihlamur Vadisi projesinde de çalışmaların sonuna geldi. Kısa süre içerisinde tamamlanması amaçlanan çalışmalarla Altınordu ilçesi yeni sosyal yaşam alanları, aileler ve çocuklar da keyifle zaman geçirebileceği alanlar kazanacak.

‘IHLAMUR VADİSİ’NDE IŞIKLAR YANDI

Ordu Büyükşehir Belediyesi Parklar ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı ekipleri Ordu Devlet Hastanesi ile Doğakentarasında kalan ve yıllardır âtıl halde bulunan alanda ‘Ihlamur Vadisi’ adıyla başlattığı yeni bir park ve sosyal alan inşasında son düzlüğe geldi. Aydınlatma elemanlarının montajı ardından deneme amaçlı yakılan ışıkların yanmaya başladığı park, mahalleye renk kattı.

15 dönüm alan üzerinde uygulanan projede yeşil alan, bisiklet ve koşu yolu, begonit kaplama sert zemin, çocuk oyun alanı ve fitnees alanı, havuz sistemi, otopark, dış mekân aydınlatma elemanları, bank, kamelya, pergole, çöp kovası yer alırken alanda peyzaj çalışması da yapıldı.

Çalışmalarda sona gelinen alanın, son işlem olarak süs havuzu yapımının tamamlanması ile vatandaşların kullanımına açılması hedefleniyor.

‘ERGUVAN PARK’ GÖRSEL BİR ŞÖLEN SUNACAK

Ordu Büyükşehir Belediyesi öte yandan Altınordu ilçesi Şahincili Mahallesi’nde toplu konut alanlarının bulunduğu bölgede 40 dönüm alan üzerinde inşa edilen ve adını alan içerisine dikilecek olan erguvan bitkisinden alan ‘Erguvan Park’ta da çalışmalara hız kesmeden devam ediyor.

İçerisinde yeşil alanlar, spor ve yürüyüş alanları, çocuk oyun grupları, kafeterya, aydınlatma elemanları, WC, peyzaj düzenlemeleri ve piknik için oturma alanları yer alan parkın çok kısa süre sonra tamamlanması için ekipler hummalı bir çalışma gerçekleştiriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir