“ÖĞRETİCİLİK VAZİFESİ KUTSALDIR”

174
Reklamı Gizle

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yayınladığı mesajda öğreticilik vazifesinin kutsal bir meslek olduğunu belirtti.

Başkan Kibar mesajında şu cümlelere yer verdi.

Fedakâr, emektar öğretmenlerimiz ve mesleğe yeni adım atacak olan eğitimcilerimiz başta olmak üzere, yurdumuzun her köşesinde azim ve sabırla görev yapan saygıdeğer tüm öğretmenlerimizin “Öğretmenler Günü”nü tebrik ediyorum. Öğreticilik vazifesi kutsaldır.  Öğretmenlik, ‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ anlayışını ifade eden çok seçkin bir görevdir. Öğretmenlik öyle güzel bir meslektir ki; onun konusu insan, malzemesi insan, işçisi insan, işleneni insan, işleyeni insandır. Öğretmen, öğrencinin içindeki cevheri çıkarır. Sabırla işleyerek o cevheri mücevhere dönüştürür.

  “Gelecek gençlerindir, gençler de öğretmenlerin eseridir” diyen Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, öğretmenlik mesleğinin önemini vurgulamış, “Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır” diyerek nesilleri öğretmenlerimize emanet etmiştir.

  Millet Mekteplerinin açılışı ve Başöğretmenliğin kabul tarihi olan 24 Kasım 1981’de Atatürk, eğitim ve öğretim alanında bir meşale yakmıştır. 41 yıllık sönmeyen bu ateş, siz değerli öğretmenlerimizin gayretli, sabırlı ve fedakar çalışmalarıyla daima yanmaya devam edecektir.

  Bu duygu ve düşüncelerle tekrar aramızda bulunan öğretmenlerimiz başta olmak üzere, ülkemizin her bir köşesinde canla başla görev yapan saygıdeğer öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü tebrik ediyorum.

 Hayatta olsun olmasın fedakar öğretmenlerimizin hatıraları her zaman kalbimizde yaşayacak, anıları yüreklerimizde tütecektir.

 Ebediyete intikal edenlerle beraber terör saldırılarında hayatlarını kaybeden şehit öğretmenlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum.

 Görevlerini yapmış olmanın huzuruyla emeklilik günlerini geçiren öğretmenlerimize hürmetlerimle birlikte uzun bir ömür temenni ediyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir