Fidanlar Toprakla Buluşturuldu

128
Reklamı Gizle

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından “Geleceğe ve Türkiye Yüzyılına Nefes” sloganıyla, Türkiye genelinde eş zamanlı olarak aynı anda başlatılan fidan dikimi etkinliği, ilimizde de gerçekleştirildi.

11 Kasım Milli Ağaçlandırma günü kapsamında, Perşembe İlçesi Yumrutaş Mahallesinde düzenlenen fidan dikimi etkinliğine, Vali Tuncay Sonel, Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Celal Tezcan,  Perşembe Kaymakamı ve Vali Yardımcısı Vekili Levent Yetgin, Perşembe Belediye Başkanı Mustafa Sayım Tandoğan, İl Jandarma Komutanı Albay Numan Öksüz, İl Emniyet Müdürü Doğu Ateş, Ordu Askerlik Şubesi Başkanı ve Garnizon Komutanı Albay  Ahmet Meydan, Giresun Orman Bölge Müdür Yardımcısı Hakan Yaslıkaya, daire müdürleri, siyasi parti ve STK temsilcileri, öğrenciler ve öğretmenler ile vatandaşlar katıldı.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde ülkemizin her köşesinde birçok hizmet yapıldığı gibi ağaçlandırma faaliyetlerinin de son yıllarda büyük ivme kazandığını belirten Vali Sonel, fidan dikimi etkinliğine yoğun ilgi gösteren vatandaşlara teşekkür etti.

Fidan dikmenin önemine değinen Vali Sonel, etkinliğe katılan öğrencilere çağrıda bulunarak, bol bol fidan dikmelerini istedi.

Öğrencilerden, yedikleri meyvelerin çekirdeğini dahi atmayıp, toprakla buluşturmalarını isteyen Vali Sonel, “Toprağa attığınız meyve çekirdeği, diktiğiniz fidan bir gün büyüyüp meyve verecek. Bu meyvelerden insanlar, kuşlar nasiplenecek. Meyvelerden istifade eden herkesin hayır duası da sizlerin hanesine yazılacak” diye konuştu.

Programda, Perşembe Belediye Başkanı Mustafa Sayım Tandoğan ile Giresun Orman Bölge Müdür Yardımcısı Hakan Yaslıkaya da birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından, ödül törenine geçildi. “Geleceğe ve Türkiye Yüzyılına Nefes” etkinlikleri kapsamında düzenlenen hentbol, voleybol, sokak basketbolu turnuvasında dereceye giren takım kaptanları ile okçuluk, masa tenisi ve oryantiring turnuvalarında dereceye girenlere ödülleri, Vali Tuncay Sonel ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi.

Ödül töreni sonrası Yumrutaş mahallesinde Vali Tuncay Sonel, diğer protokol mensupları, siyasi parti ve STK temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar tarafından fidan dikimi gerçekleştirildi.

Program, Yason Burnunda düzenlenen uçurtma şenliği ile sona erdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir