FATSA TURİZM, SANAYİ VE TARIM ŞEHRİ
Erzurum Atatürk Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlaması öğrencileri gelecekte nasıl bir Fatsa hayal ediyorsunuz konulu yaptıkları çalışmalarla ilgili Başkan Yardımcısı Ruhi Özbay ve birim müdürlerine sunum yaptılar.
“BİZLERE FİKİR OLUŞTURACAK DEĞERLİ BİLGİLER EDİNDİK”
Toplantı sonrası ilk açıklamayı yapan Fatsa Belediye Başkan Yardımcısı Ruhi Özbay, “Bugün Erzurum Atatürk Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlaması öğrencileri ve öğretim üyeleriyle beraber bir toplantı gerçekleştirdik. Yaklaşık 6 aydır arkadaşlarımız Fatsa’nın gelişimi ve gelecekte nasıl bir Fatsa hayal ediyorsunuz konusunda şehir bölge planlaması öğrencileri olarak bir çalışma yürüttüler. Bugün de 100 binlik plan ölçeğinde bizlere bir sunum gerçekleştirdiler. Bir sonraki çalışmaları 5 binlik ve binlik plan ölçeğinde olacak. 100 binlik planda şehrimizde lojistik ve turizm şehri olarak bir çalışma yürütmüşlerdi. Biz de onlardan gelecekte bizlere de fikir oluşturacak ve şehrimize değer kazandıracak çok değerli bilgiler edindik. Bu konuda gerek öğretim üyesi öğretmenlerimize gerekse öğrencilerimize çok teşekkür ediyoruz ve bir sonraki sunumlarını şehrimiz adına neler düşündüler neler tasarladılar diye sabırsızlıkla bekliyoruz.” dedi.
“FATSA’NIN TURİZM, EKOLOJİ, SANAYİ VE TARIM ANLAMINDA CİDDİ POTANSİYELLERİ VAR”
Atatürk Üniversitesi Mimarlık Ve Tasarım Fakültesi Şehir Ve Bölge Planlama Bölümü Doktor Öğretim Üyesi İsmail Demirdağ ise yaptığı açıklamada, “Biz ikinci sınıf stüdyosu olarak Fatsa ilçesini seçtik ve Fatsa ilçesinde üst ölçek planlardan başlayarak ilçenin 2050 yılında ki gelişimi hakkında sınıfça bir plan yapmaya çalıştık. Fatsa’yla ilgili 7 tane vizyon çıktı ortaya. Fatsa’nın lojistik anlamda önemli bir potansiyele sahip olduğunu gördük. Turizm, ekoloji, sanayi ve tarım anlamında aslında çok ciddi potansiyelleri olduğunu gördük ve bununla ilgili öğrencilerimize üst ölçeklerini 25.000 ve 100.000 planlarını yaptık ve bugün de belediyede belediye birim müdürlerine bu yaptığımız çalışmaları sunduk. Gelecek dönemde de 5000 ve 1000 planlara geçeceğiz. Biz Fatsa Belediyesine bizi ağırladıkları için çok teşekkür etmek istiyoruz.” diye konuştu.
“BOLAMAN VE ELEKÇİ DERELERİNİN VARLIĞI KENTİ GÜZELLEŞTİREN DOĞAL ALANLAR”
Doktor Cansu Güller’ de yaptığı açıklamada, “Fatsa’yla ilgili bütün detay analizlerimizi gerçekleştirdik ve Fatsa gerçekten birçok potansiyeli bir arada içerisinde bulunduran bir ilçe. Bunlardan turizm olarak bir potansiyel, sahil bulunması ekonomik anlamda birçok sektörü içerisinde barındırması sanayi, lojistik ve aslında konum olarak da çok önemli bir yerde olması diğer bölgelerle o ulaşım bağlantıları anlamında güçlü bir bağlantıya sahip olması geliştirilebilecek birçok potansiyeli bize veriyor. Mekansal anlamda da Bolaman ve Elekçi derelerinin varlığı da yine kenti güzelleştiren doğal alanlara sahip olduğunu bize gösteriyor. Fatsa Belediyesi’ne çalışma sürecimiz boyunca öğrencilerimize olan destekçi ve yenilikçi bakışlarından dolayı çok teşekkür ediyoruz ve çok mutlu olduğumuzu söylemek istiyorum.” şeklinde konuştu.