Reklam
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle

Online Hemşirelik Haftası Sempozyumu Gerçekleştirildi

648
Reklamı Gizle

YouTube oduzem kanalı üzerinden gerçekleştirilen sempozyuma Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nülüfer Erbil, akademisyenler ile öğrenciler ve davetliler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nülüfer Erbil, “Hemşireler, sağlığın korunmasında, geliştirilmesinde, hastalığın tedavi edilmesinde ve rehabilitasyon hizmetlerinde, diğer bir deyişle yaşamımızın herhangi bir döneminde mutlaka hizmet almaya ihtiyaç duyduğumuz şefkat ve özenle insan merkezli bütüncül bakış sağlayan, bilgili, yetenekli ve yüksek eğitimli profesyonellerdir. Hemşirelerimiz ileri derecede solunum yetmezliği nedeniyle özel şartlarda bakım gerektiren ve ağır seyreden semptomları nedeniyle toplumda ve sağlık sisteminde krize yol açan Covid-19 pandemisiyle ön saflarda yer aldılar, daha görünür oldular ve değerleri daha iyi anlaşıldı. Bu sempozyumda da tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan Covid-19 sürecini farklı yönleri ile değerlendireceğiz ayrıca Hemşirelik Bölümümüz mezunlarının yurtdışı eğitim ve çalışma deneyimlerini dinleyeceğiz. Sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçenlere ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, “Hemşirelik, birey ve toplum sağlığının korunması, geliştirilmesi, hasta bakımının bilimsel yöntemlerle sağlanması hizmetlerinin beraberinde işini sevgi, saygı ve özveriyle yapabilmeyi gerektiren ve tarih boyunca değerini ve saygınlığını korumuş kutsal bir meslektir. Hemşirelik, hayatın her döneminde var olan, doğumdan önce başlayan hizmet alımı ölüm anına kadar devam eden önemli bir meslek alanıdır. İnsanı ve insan sağlığını her şeyden değerli gören; özveri, sabır ve şefkatle topluma hizmeti ilke edinen hemşirelerimiz; yerine getirdikleri bu kutsal görevi ifa ederken hiçbir ayrım gözetmeksizin toplumumuzun her kesimine ulaşmak amacıyla gündüz gece gayret etmekte, özellikle Covid-19 sürecinde gerçekleştirdikleri özverili çalışmalarıyla övgüyü ve takdiri fazlasıyla hak etmektedirler. Bizlerin de bu meslekleri icra eden kardeşlerimizin kıymetlerini bilmesi gerekmektedir. Dolayısıyla öğretim elemanlarımızın konforu, daha iyi şartlarda eğitim vererek öğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştirmeleri bizler için son derece önem arz etmektedir.  Bu düşüncelerle, bu önemli sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçenleri tebrik ediyor, sempozyumun hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından “Hemşirelik ve Bakım: Olağan Olanın Karmaşıklığı Üzerine Bir Konuşma” konulu konferans; “Covid-19 Pandemisi ile Geçen Bir Yıl” ve “Mezunlarımızın Yurtdışı Lisansüstü Eğitim ve Çalışma Deneyimleri” konulu paneller ayrı konu başlıkları altında, alanında uzman panelistler tarafından gerçekleştirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir